Kaprifol_logo.png
gb.png de.png se.png

Hunnebovägen 60

SE-456 61 Hunnebostrand

Tel +46 (0) 523-55215

info@kaprifol.com

Hitta hit

Bokningsförfrågan!

om oss 

Välkomna till Farbror Hallons lanthandel som blev Hotel Kaprifol. Mysigt litet familjehotell med personlig atmosfär.

Hotel Kaprifol, där kaprifolen blommar och sprider sin väldoft överallt kring huset, har en fascinerande historia:

Först fanns en lanthandel i huset, vars ägare kallades ”Farbror Hallon” av glada barn som köpte hallongodis för sina slantar. Efter Farbror Hallon blev det bilförsäljning i huset, sedan dataaffär, ett affärshotell med mera. Efter hand köptes det av en herre från Portugal, som ville göra hotell av huset. Huset var då gult, och för att herrn från Portugal ville känna sig som svensk, så målade han dess nedre del ”blått”.

Huset blev kanske inte så vackert av detta – men ändå ganska roligt. Han gav rumsnumren portugisisk prägel genom att sätta upp nummerskyltar av portugisiskt kakel – som vi har bevarat. Hotellet, som då egentligen inte hade varit riktigt i drift ännu,  såldes därefter till ett äldre par, som verkligen satte igång verksamheten. Det lilla pensionatet kallades redan då för Hotel Kaprifol. Efter några år övertogs hotellet av ännu en annan ägare, som dock bara drev Kaprifol i ett år.

 

Så kom det magiska år 2000, när vi tog över det lilla stället på sju rum med vandrarhems-standard. Detta var även ett magiskt år för mig personligen. Den fina havsviken, vars utsikt man kan njuta av från vår terrass, glittrade då som en härlig stor lax som ropade till mig ”kom och bo här, kom och bo här!”

Jag följde ropet, köpte stället och blev förälskad både i Kaprifol och i Hunnebostrand.

Nu, 14 år senare, driver vi ett litet familjehotell med 19 rum, de flesta med egen dusch och wc och med TV på rummen. Vi kan stolt berätta att vi även har 19 parkeringsplatser, ett för varje rum, så att gästerna slipper köra omkring och leta efter parkering. Med denna fasta plats stör man heller inte de andra gästerna ifall man skulle anlända sent på natten. Parkeringsplatsen ingår i rumspriset.

Både Kaprifolhuset och Villa Rosa har mysiga rum. Möblerna och sängarna är inköpta hos Möbelhus Lantz i Hunnebostrand, ett av Sveriges finaste möbelhus.

För att inte förlora charmen från den gamla lanthandeln, har vi bl a bevarat en del av de gamla linoleumgolven, nu delvis täckta med äkta mattor – en blandning av nostalgi och skönhet. Det har varit en utmaning att renovera: i olika omgångar och alltefter ”spargrisens” medgivande.

Vi gläder oss åt alla våra årligen återkommande gäster, åt alla bröllop, kalas och festligheter som vi får lov att arrangera. Och för all del alla härliga hummersafaris som sedan många år framgångsrikt anordnas på Kaprifol. …och åt att det fortfarande finns mycket att uppleva på Hotel Kaprifol.  ”Farbror Hallon ” honom  glömmer vi aldrig !

 

 

Följ oss

Gå med i vår Facbookgrupp
Hotel Kaprifol - där havet möter
Blommor och BinFler nyheter läs mer
Nyhetsarkivet                                         .